Нетфликс въвежда задължителна ваксинация срещу коронавирус на главните актьори и екипите

...
Нетфликс въвежда задължителна ваксинация срещу коронавирус на главните актьори и екипите
Коментари Харесай

Нетфликс, Google и Facebook въвеждат задължителна ваксинация за служителите си |

" Нетфликс "  въвежда наложителна имунизация против ковид на основните артисти и екипите на продукции в Съединени американски щати, съобщи Би Би Си. 

Американската стрийминг компания ще изисква личният състав от " зона А " - артисти и снимачен личен състав в непосредствен контакт с тях - да се ваксинира.

" Нетфликс " подхваща тези ограничения, откакто неотдавна бяха контрактувани нови стандарти сред холивудските профсъюзи и студиата, които ще разрешат на филмовите компании да ползват наложителни политики за имунизиране на ключови членове от актьорския състав и хората зад кадър.

Някои артисти към този момент реагираха на решенията за нови ограничавания – Шон Пен поиска политиката да бъде разширена за всички членове на продукции в Холивуд, а не само за основните артисти. Наскоро той съобщи, че няма да се върне на снимачната площадка на драмата " Gaslit ", в която се снима сега, до момента в който целият екип не бъде изцяло ваксиниран.

По-рано през днешния ден стана ясно, че " Google " и " Facebook " също ще изискват от всички свои служители, които работят в офисите им, да бъдат имунизирани, като задължението при " Google " ще влезе в действие в Съединени американски щати през идващите седмици. 

Новите ограничения идват откакто тази седмица Американският център за надзор и превенция на болесттите разгласи, че маските на закрито ще продължат да бъдат задължителни, даже за хора, които са с две сложени дози от препарат срещу коронавирус, в резултат на внезапното увеличение на случаите от новия Делта вид на COVID-19 в страната.

Много компании преценят плюсовете и минусите на това да разрешат на служителите си да продължат да работят от у дома. Други също прецизираха, че хората, които се връщат в офисите, би трябвало да бъдат имунизирани.

Още през юни от банковия колос " Джей Пи Морган " оповестиха, че ще задължат личния състав си да регистрира имунизационния си статус във вътрешен уеб портал, като на напълно ваксинираните чиновници ще бъде разрешено да работят без защитни маски.

Банкерите на " Голдман Сакс "  също би трябвало да разгласят дали да имунизирани, преди да се върнат в офиса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР